Deu nous doctors, investits per UIC Barcelona

06/06/15
Comparteix aquesta informació

El Saló de Graus de UIC Barcelona va acollir, el 4 de juny passat, l'acte d'investidura de nous doctors. L'acte va estar presidit pel Dr. Pedro Talavera, vicerector de Recerca de la Universitat, i apadrinat pel Dr. Xavier Gil, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, qui va imposar els birrets a la Sala de Graus i va impartir la lliçó magistral. A més a més, hi va intervenir la Dra. Maria Voyatzaki, professora de l'Aristotle University of Thessaloniki i coordinadora de l'European Network of Heads of Schools of Architecture.

Deu nous doctors, investits per UIC Barcelona

En les diverses intervencions es va posar èmfasi en la importància, d'una banda, de la recerca i el que suposa per a la Universitat, en la seva més pura essència; i, de l'altra, de quins elements han de regir el tarannà de l'investigador. En aquest sentit, el Dr. Talavera va parlar sobre la presència necessària, fins i tot la preponderància, de la dimensió humana del doctor que, juntament amb la científica, el fan complet.

Per la seva banda, la Dra. Voyatzaki va recordar als assistents el repte que suposa, per a qualsevol investigador, el fet d'aspirar al doctorat: la màxima consideració acadèmica que, com a tal, implica un esforç personal de primer ordre, no mancat d'obstacles.

En la conferència magistral, el Dr. Gil va destacar, d'entre les missions de la universitat (docència, recerca i transferència de coneixement), el paper que du a terme el doctor com a motor de la investigació, que trasllada la universitat a les fronteres del coneixement. Va fer menció expressa a la necessitat actual que: "els nostres doctors siguin cada vegada més interdisciplinaris i globals" en l'elecció de les seves fonts de coneixement i, en conseqüència, més rics en la seva tasca creadora. I va acabar recalcant les virtuts de la paciència, la perseverança i la humilitat com a essencials en la trajectòria científica.

Els nous doctors investits han estat:

  • El Dr. Alejandro Alegret, el Dr. Jordi Garrido i el Dr. Joaquim Valls, en Administració i Direcció d'Empreses;
  • La Dra. M. Dolors Andreu, la Dra. Tatiana Cucurull, la Dra. Beatriz Lucaya i la Dra. Maria Mut, en l’àrea de Dret.
  • El Dr. David López i la Dra. Isabel Villanueva, en Comunicació.
  • I la Dra. M. Carmen Martínez, en Educació.

Finalment, i en nom dels doctors acabats d’investir, Maria Mut va pronunciar unes paraules d'agraïment cap a UIC Barcelona i les persones que la integren, no només perquè han cregut en ells i en el seu projecte, sinó també perquè els han acompanyat durant un llarg trajecte que, més enllà de la dignitat que els suposa, ha ampliat el seu coneixement i la seva realitat i els ha donat mostra de com han resultat ser capaços d’enfrontar-se als obstacles que han anat trobant. La doctora va acabar afegint: "tots ens sentim molt orgullosos d'haver-nos doctorat a UIC Barcelona".