"Diagonal Verda", l'exposició de TFG al DHUB, seleccionada als Premis FAD 2014

04/07/14
Comparteix aquesta informació

El jurat de l'última edició dels Premis FAD, format per Ramón Sanabria (president), Francesc Belart, Esther Brosa, Marcos Catalán, Ángela García de Paredes i Ricardo Bak Gordon (vocals) han escollit com a obra finalista l'exposició promoguda per l'ESARQ-UIC dels treballs finals de grau dels seus estudiants. L'exposició forma part de les 35 obres seleccionades en les categories d'arquitectura, interiorisme, ciutat i paisatge, i intervencions efímeres, d'un total de 381 obres presentades.

"Diagonal Verda", l'exposició de TFG al DHUB, seleccionada als Premis FAD 2014

“Diagonal Verda” es va poder veure el juliol de 2013 al Museu del Disseny de Barcelona. La mostra la va dissenyar l’equip de professors de TFG de l’ESARQ-UIC Jordi Badia, Jaume Batlle, Eva Damià, Miquel Lacasta i Marta García-Orte, i mostrava el treball que havien fet els alumnes de l’ESARQ-UIC l’últim any de carrera.

L’exposició, de 3.000 m2, es va fer amb pocs recursos, i es va recórrer a material cedit i reutilitzable, com ara 3.000 caixes de cervesa i 700 taulers d’encofrar, per fer les superfícies en què es van exposar els més de 30 treballs de la mostra.

D’altra banda, Alumni i professors de l’ESARQ-UIC també han estat reconeguts en aquesta edició dels Premis FAD en diferents categories:

  • Pepe Gascón, Alumni ESARQ, seleccionat en la categoria d’Arquitectura amb el projecte “Barbacoa House
  • Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño, professors de projectes ESARQ-UIC, seleccionats en la categoria d’intervencions efímeres amb el projecte “Dreamhouse

En la nova categoria de projectes internacionals, amb Stephen Bates, Jordi Farrando i Emilio Tuñón com a jurat, el nostre professor Borja Ferrater va ser seleccionat amb el projecte “Clúster en Kaplankaya”, Bodrum (Turquia)

Destaquem també el premi ex aequo que va rebre Juan Domingo Santos, professor de projectes a l’ESARQ-UIC fins l’any passat, en la categoria de Pensament i Crítica. El jurat, format per Juan Calatrava, Antonio Pizza i Moisés Puente, ha seleccionat la seva obra La tradición innovada. Escritos sobre regresión y modernidad, juntament amb Utopías domésticas. La casa del Futuro de Alison y Peter Smithson, de Nieves Fernández Villalobos, entre les 20 obres presentades.

Félix Arranz, Jordi Badia, Mario Corea, Pere Buil, Javier García Solera, Patricio Martínez, Maximià Torruella, Emiliano López i Mónica Rivera, professors de l’ESARQ-UIC en cursos passats, han estat també seleccionats i finalistes dels FAD en aquesta última edició. El lliurament de premis es farà el proper 3 de juliol al Disseny Hub Barcelona, nova seu del FAD. El Foment de les Arts Decoratives, FAD, va crear el 1958 els premis, impulsats per Oriol Bohigas amb l’objectiu de reconèixer els fruits de la incipient arquitectura contemporània. Des de llavors, any rere any, els Premis FAD han premiat les millors obres d’arquitectura ibèrica.