Direcció per Missions, la nova càtedra de la UIC

11/04/12
Comparteix aquesta informació

Sis empreses de sectors diferents interessades en la direcció per missions són sòcies fundadores d'aquesta càtedra dirigida pel Dr. Carlos Rey, expert en direcció estratègica i gestió del canvi.

Direcció per Missions, la nova càtedra de la UIC

La UIC compta des d'avui amb la nova càtedra Direcció per Missions, integrada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, sota la direcció del Dr. Carlos Rey, expert en direcció estratègica i gestió del canvi, i del director associat, el Dr. Miquel Bastons, degà de la Facultat i expert en presa de decisions. 

La càtedra té com a objectiu establir vies de cooperació entre la UIC i les empreses que hi col·laboren, a través d'activitats i projectes de recerca relacionats amb la direcció per missions.

La direcció per missions ofereix un nou enfocament de gestió que enriqueix la direcció per objectius tradicional. Aquest sistema integra la missió en el sistema de gestió; la direcció per missions orienta els objectius al servei de la missió i promou el compromís dels treballadors amb aquesta missió. 

La càtedra compta amb el suport inicial de sis empreses de sectors empresarials diferents que han apostat per fer recerca sobre aquest nou model de direcció: Jiménez Maña, que n'és el patrocinador principal, del sector automobilístic; Semillas Fitó, del sector agrícola); Kern Pharma, del sector farmacèutic; Aitex, del sector tèxtil; JJC Contratistas Generales, del sector de la construcció, i Industrial Química del Nalón, del sector químic.

La voluntat de la UIC, tenint en compte les necessitats del mercat, era crear una càtedra que permetés cooperar en una àrea científico-tecnològica més àmplia que la que pugui establir-se en un projecte de R+D, amb un horitzó a llarg termini i amb tres àmbits clars d'actuació: la formació, la generació de coneixement i la transferència de tecnologia i coneixement. Per això, en el marc de la càtedra, es desenvoluparan tant activitats de formació com de recerca i divulgació.

En la signatura del conveni de creació de la Càtedra, celebrada aquest migdia, hi havia el rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra; el director de la Càtedra, el Dr. Carlos Rey; el director associat, el Dr. Miquel Bastons, i representants de les empreses col·laboradores.

L'acte de presentació de la càtedra ha comptat avui amb la conferència inaugural del professor de l'IESE Antonio Argandoña, director de la càtedra "la Caixa" de Responsabilitat Social de l'Empresa i Govern Corporatiu, que ha centrat el discurs en la missió i en els valors al govern de l'empresa.

Després de la conferència, la càtedra s'ha posat en marxa amb un workshop de treball per començar a enfilar les línies d'actuació, que passaran, entre altres, per organitzar congressos i crear un centre de documentació especialitzat en la direcció per missions.