Directius de Nestlé i DHL assessoren alumnes d’ADE per preparar un bon perfil professional

14/11/16
Comparteix aquesta informació

Maria Castelló, Employee Social Development del departament de Recursos Humans de Nestlé, Ana Gimeno HR Business Partner, i Alba Tapia, HR Site Manager de l’empresa DHL, van impartir el divendres 4 de novembre passat una sessió sobre el perfil professional als alumnes de les assignatures de Direcció de Recursos Humans i Human Resource Management.

Directius de Nestlé i DHL assessoren alumnes d’ADE per preparar un bon perfil professional

La sessió portava per títol: “¡REVALORÍZATE! Claves para dar valor a tu perfil”. L’objectiu era donar a conèixer als alumnes el perfil de professional que busquen ara les empreses i preparar una bona entrevista de feina. Tal com van explicar les ponents, les empreses busquen persones amb competències (com ara idiomes, motivació, proactivitat, iniciativa, creativitat, perfil internacional, capacitat de treball i sacrifici, noves tecnologies, etc.) i no tant experts en coneixements específics, perquè queden obsolets en poc temps.

Es van plantejar quatre punts relacionats amb el procés de recerca de feina que els estudiants havien de treballar en equip:

  1. Identificació. Coneix-te a tu mateix. Qui sóc jo?
  2. Comunicació. Comunica’t! Dona’t a conèixer.
  3. Demostra-ho. Aporta evidències! L’entrevista.
  4. Avaluació contínua. Decisió. Fi del procés de selecció?

Després de treballar per equips aquests temes els portaveus els van presentar de manera oral  i tant María Castelló com Ana Gimeno van valorar i enriquir les presentacions amb les seus comentaris.

La sessió va ser un complement per a la part teòrica de l’assignatura relacionada amb la selecció i el desenvolupament del talent a les organitzacions. Al final, hi va haver un torn obert de preguntes i consultes personals sobre com afrontar una dinàmica de grup en el procés de selecció o com es poden aportar evidències de determinades competències.