El Dr. Fuentes publica un nou llibre, una oda a Josep Domènech i Estapà

30/04/19
Comparteix aquesta informació

L’obra permet conèixer en profunditat el fenomen i la personalitat de l’arquitecte així com l’estapisme, estil del qual és creador

El Dr. Fuentes publica un nou llibre, una oda a Josep Domènech i Estapà

El doctor en Història de l’Art i professor de UIC Barcelona Sergio Fuentes ha publicat un nou llibre sobre l'arquitecte Josep Domènech i Estapà (1858-1917), editat per la Reial Acadèmia de Ciències i Arts i l'Obra Social La Caixa.

Com explica el professor, a Domènech es vinculen definicions pejoratives i injustes que han marcat la seva fortuna crítica. Fuentes ha volgut enaltir la seva excelsa producció arquitectònica i teòrica, sense precedents a Catalunya. 

Aquest llibre és el resultat d’una recerca constant i exhaustiva del doctor iniciada el 2010 i de la qual ha derivat la seva tesi doctoral (2016), així com un gran nombre d’articles especialitzats i conferències. El volum esdevé el reconeixement definitiu de Domènech, aprofitant el marc del centenari recent de la seva mort (1917-2017). 

A més a més, constitueix una publicació acadèmica destinada a tot tipus de públic que vulgui aproximar-se i comprendre la figura de Domènech i Estapà i saber interpretar i entendre la seva arquitectura. L’objectiu és que Domènech i la seva proposta artística siguin reconeguts i recognoscibles tant pels barcelonins com pels visitants atrets per l’arquitectura de la ciutat comtal.

L’artista va ser el creador d’edificis com la seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts, la Presó Model, el Palau de Justícia, l’Hospital Clínic i la Facultat de Medicina, l’Observatori Fabra, i un llarg etcètera d’obres que enriqueixen el panorama constructiu de la Barcelona finisecular.