El Dr. Jiménez participa al V Fòrum de l’Associació de Lingüística del Discurs de la Universitat de Navarra

12/06/18
Comparteix aquesta informació

El Dr. Jiménez, professor d’Humanitats de UIC Barcelona, va presentar la seva ponència sobre escenaris metafòrics en editorials de tres diaris espanyols.

El Dr. Jiménez participa al V Fòrum de l’Associació de Lingüística del Discurs de la Universitat de Navarra

El divendres 1 de juny va tenir lloc el V Fòrum de l’Associació de Lingüística del Discurs celebrat a la Universitat de Navarra en el qual va assistir el Dr. Ricardo Jiménez, professor de la Facultat d’Humanitats i Dret de UIC Barcelona. Jiménez va presentar una ponència en el fòrum sobre escenaris metafòrics en editorials de tres diaris espanyols dels dies 1 a l’11 d’octubre de 2017.

L’estudi es centra en els casos d’El País, La Vanguardia i El Periódico per analitzar el poder argumentatiu que determinats escenaris metafòrics exerceixen en el discurs. De l’estudi es desprèn que els escenaris que representaven la situació de manera positiva eren escassos i formaven una xarxa conceptual sòlida.

El Fòrum s’organitzava en el marc del projecte ‘Discurs públic’ de l’Institut Cultura i Societat i el Departament de Filologia de la Facultat de Filosofia i Lletres, tots dos de la Universitat de Navarra.