La Dra. Carmen Mendoza Arroyo presenta l’ESARQ - School of Architecture en la conferència anual de l’Associació Europea d’Educació d’Arquitectura (EAAE)

29/09/17
Comparteix aquesta informació

La Dra. Carmen Mendoza Arroyo, sotsdirectora de l’ESARQ - School of Architecture de UIC Barcelona, ​​va participar en la conferència anual i assemblea general de l’Associació Europea d’Educació d’Arquitectura (EAAE, per les sigles en anglès) en representació de la Junta de l’escola. La conferència, que es va celebrar a Burdeus, França, del 30 d’agost al 2 de setembre de 2017, duia per títol “Learning with the World”.

La Dra. Carmen Mendoza Arroyo presenta l’ESARQ - School of Architecture en la conferència anual de l’Associació Europea d’Educació d’Arquitectura (EAAE)

En una sèrie de tallers, els participants es van dedicar a discutir les activitats d’ensenyament i recerca que les escoles europees han desenvolupat més enllà de les fronteres d’Europa i, en particular, als països emergents. Aquestes pràctiques són l’evidència d’una nova visió en les relacions internacionals en què els estudiants i els professors assumeixen el repte d’un desenvolupament més responsable pel que fa als contextos socials i ambientals locals, en l’esperit de reciprocitat. 

La Dr. Mendoza Arroyo va explicar, en un dels tallers, la singularitat del currículum acadèmic de l’ESARQ - School of Architecture, que incorpora aquesta visió a través de cursos obligatoris de cooperació, sostenibilitat i accessibilitat. De la mateixa manera, va mostrar la importància d’aquesta perspectiva social en les qüestions del món actual a través del programa d’Erasmus Mundus Master of International Cooperation Sustainable Emergency Architecture de l’escola. 

Formada l’any 1975, l’Associació Europea per a l’Ensenyament de l’Arquitectura té com a objectiu promoure la qualitat de l’ensenyament de l’arquitectura i el disseny urbà. L’Associació proporciona un fòrum per a la generació i l’intercanvi d’informació sobre els aspectes de l’ensenyament de l’arquitectura i la investigació arquitectònica. Avui dia, l’EAAE té entre els seus membres més de 140 escoles d’arquitectura europees i internacionals. Des d’aquest any 2017, l’ESARQ - School of Architecture forma part de l’EAAE.