Edmon Roch, Goya a la Millor Direcció de Producció per 'El Niño', padrí dels VI Premis IMMA

24/04/15
Comparteix aquesta informació
Edmon Roch, Goya a la Millor Direcció de Producció per 'El Niño', padrí dels VI Premis IMMA

Imatge: Toni Novella i Edmon Roch després de rebre el guradó a la 'Mejor dirección de producción' per 'El Niño' (EFE)

Edmon Roch, productor, guionista i escriptor català, fundador de la productora Ikiru Films i vicepresident de l'Acadèmia del Cinema, serà el padrí de la VI edició dels Premis IMMA. Es tracta de la mostra audiovisual que organitza la Facultat de Ciències de la Comunicació, en què els alumnes de l'últim curs del Grau en Comunicació Audiovisual projecten el seu treball de final de grau davant un jurat especialitzat i opten a diferents categories de premi.

En la trajectòria d'Edmon Roch destaquen guardons com el Premi Goya i el Premi Gaudí 2015 a la Millor Direcció de Producció per la pel·lícula El Niño, i el Premi Goya 2009 a la Millor Pel·lícula Documental, Gaudí al Millor Documental i Millor Guió i el Giraldillo d'Or a la Millor Pel·lícula Documental Europea per Garbo. El Espía.

Els seus crèdits com a productor inclouen: Barcelona, de Whit Stillman; El efecto mariposa, de Fernando Colomo (1995); Siete años en el Tíbet, de Jean-Jacques Annaud, en la qual va exercir de cap de Producció, i The Last Days of Disco, de Whit Stillman (1998). També va ser el director de Producció i productor Delegat de la primera i tercera entrega de Las maletas de Tulse Luper, de Peter Greenaway (2002-2004).

Edmon Roch també va exercir de director de Producció de la sèrie de Fernando Colomo Famosos y familia per a TVE (1999). Com a guionista, va escriure el premiat migmetratge documental Away from the Flock, sobre l'artista britànic Damien Hirst (1994); Tic tac, de Rosa Vergés (1997); Smalls, per a Immi Pictures (1998), i Mia Sarah, de Gustavo Ron (2006). Més recentment, ha publicat el llibre Películas clave del cine bélico (Ed. Ma Non Troppo, 2008).

A través de la seva companyia, Ikiru Films, Edmon Roch ha estat el productor delegat de El perfume. Historia de un asesino, de Tom Tykwer (2006). I després d'exercir com a productor i productor executiu de La luna en una botella, de Grojo (2007), va produir, va escriure i va dirigir Garbo. El Espía (2009), que va obtenir el Goya al Millor Documental, el Gaudí al Millor Documental i Millor Guió, i el Giraldillo d'Or a la Millor Pel·lícula Documental Europea.

És coproductor de Biutiful, d'Alejandro González Iñárritu (2010), i Pope Joan, de Sönke Wortmann (2009), i ha produït Lope, d'Andrucha Waddington (2010); Bruc, de Daniel Benmayor (2010); Promoción Fantasma, de Javier Ruiz Caldera (2012); Las Aventuras de Tadeo Jones, d’Enrique Gato; Séptimo, de Patxi Amezcua (2013), i El Niño, de Daniel Monzón (2014). En aquests moments produeix el llargmetratge d'animació, Capture the flag, d'Enrique Gato.