El bisbe auxiliar de Barcelona clausura les Jornades per a mestres de religió

26/11/14
Comparteix aquesta informació

Monsenyor Sebastià Taltavull va clausurar, el 22 de novembre passat, les I Jornades per a mestres de religió organitzades per la Facultat d’Educació. L’objectiu d’aquestes jornades era ajudar els mestres d’aquesta disciplina a transmetre la fe, seguint la línia de l’exhortació apostòlica del papa Francesc, L’alegria de l’Evangeli.

El bisbe auxiliar de Barcelona clausura les Jornades per a mestres de religió

El bisbe auxiliar de Barcelona va destacar durant la seva intervenció, entre d’altres temes, la importància de la coherència de vida dels mestres de religió, és a dir que “el que ensenya un mestre de religió ha de coincidir amb el que viu i donar testimoni de la vida”. També va remarcar que la persona humana és el centre de les nostres vides i que la seva dignitat és inviolable.

Després de la seva intervenció, Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, va destacar que la tasca del mestre de religió “és de moltíssima responsabilitat, perquè juntament amb la família és qui ensenya als nens i nenes a conèixer Déu i com se’l pot estimar”.

D’altra banda, la professora Sílvia Albareda, coordinadora de les Jornades, va agrair a quasi mig centenar de persones que aquests dies haguessin participat i col·laborat a “crear una xarxa entre els assistents i poder aprendre els uns dels altres”.

Les jornades van consistir en diferents tallers pràctics i sesions teòriques. També hi van prendre part persones com Carmen Villalba, voluntària de CàritasBarcelona des de fa gairebé quaranta anys; Francesc Vila i Gemma Bas, productors del documental Jo Crec; o diferents professors universitaris o d’escoles que van explicar la seva experiència docent. Les jornades, que es van dur a terme durant dos caps de setmana, van tenir com a fil conductor L’alegria de l’Evangeli, del papa Francesc.