El Clúster Punta del Este reflexiona sobre les Smart Cities en la celebració d’un nou aniversari

30/09/15
Comparteix aquesta informació

El Clúster Punta del Este Ciutat Universitària, amb el qual UIC Barcelona manté un acord de col·laboració, va celebrar a final de setembre el seu sisè aniversari a l’Uruguai. En l’acte de celebració, l’eix temàtic del qual va ser la Smart City, hi van participar diferents referents de la universitat, institucions de l’Estat i del sector de l’empresa, que van mostrar diferents experiències locals de desenvolupament sostenible i la internet de les coses.

El Clúster Punta del Este reflexiona sobre les Smart Cities en la celebració d’un nou aniversari

El Dr. Faral, coordinador del Clúster, va fer un breu resum de les fites aconseguides en aquests últims anys i va afirmar: “estem celebrant un procés de construcció d’un espai inèdit al país, d’articulació pública-privada entre l’acadèmia, les empreses i l’Estat, que pretén que Punta del Este sigui una destinació de privilegi per estudiar-hi. Anem per aquest camí i una xifra eloqüent del que hem avançat: en cinc anys s’ha duplicat el nombre d’estudiants universitaris a la ciutat”.

En l’organització de l’acte també s’hi va involucrar la Dra. Emilia Arrighi, sotsdirectora de l’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients, que va confirmar que per a UIC Barcelona “​​formar part d’aquest projecte innovador és una de les accions concretes que s’articulen en el marc de l’estratègia d’internacionalització de la universitat a l’Amèrica Llatina”.