El 'coach' del Barça: «Messi es retirarà del futbol quan s'avorreixi»

09/11/13
Comparteix aquesta informació

Francisco Rodríguez Acatl, mexicà establert a Barcelona des de fa més de trenta anys, és 'coach' d'alguns dels grans jugadors del primer equip del Futbol Club Barcelona. El 5 de novembre passat va ser a la UIC a la presentació dels equips i obertura d'aquest any esportiu.

El 'coach' del Barça: «Messi es retirarà del futbol quan s'avorreixi»

A l’acte, hi van assistir prop d'un centenar d’alumnes, components dels equips d’aquest curs, juntament amb els seus entrenadors. Durant la presentació, el nou responsable del Servei d’Esports de la UIC, Bruno Alesina, va parlar de “la importància de l’esport en la formació integral de cadascuna de les persones que passa per la nostra universitat. És una eina fonamental”, va remarcar.

D’altra banda, Alesina va presentar nombroses novetats d’aquest any, com la creació del grup de running, la lliga de pàdel o la signatura de diferents convenis esportius que facilitaran l’accés a instal·lacions esportives a tota la comunitat universitària. Es van presentar, també, les diferents competicions internes de la UIC.

A continuació el convidat de la tarda, Francisco Rodríguez Acatl –que, a més de coach de la primera plantilla de futbol del FC Barcelona, treballa també en l’staff tècnic de la secció de bàsquet del mateix club– va explicar als assistents com és el dia a dia de la seva feina. Acatl va destacar que en l’esport “cal saber transformar les sensacions negatives en positives i saber utilitzar el valor individual de cada un com a mitjà per fer gran el grup”.

Durant el torn de diàleg amb els assistents van sortir a la llum algunes anècdotes dels grans esportistes. Concretament, li van preguntar sobre els dos grans futbolistes del moment: “Messi –va dir– és molt bo i es retirarà del futbol quan se n’avorreixi; Cristiano Ronaldo, en canvi, el deixarà quan el seu cos ja no aguanti”. També va parlar de l’ego de Mourinho, i de què cal fer per ser un bon entrenador.

Finalment, l’acte va acabar amb la sessió de fotos dels diferents equips de la UIC, que ja han començat a jugar en les seves respectives competicions.