El dircom d'Ecoembes dóna les claus sobre estratègies en comunicació ambiental

18/02/13
Comparteix aquesta informació

Antonio Barrón, director de Màrqueting i Comunicació d'Ecoembes, entitat gestora del material dels contenidors groc i blau i responsable del reciclatge, va impartir una conferència sobre estratègies i accions de comunicació en l'àmbit de la comunicació ambiental als alumnes de quart de Publicitat i Relacions Públiques.

El dircom d'Ecoembes dóna les claus sobre estratègies en comunicació ambiental

Durant la sessió, Barrón va explicar com es reparteixen les responsabilitats de comunicació a l’entitat, les diverses accions realitzades i els resultats obtinguts en 14 anys d’actuació en pro del reciclatge a Espanya. La seva exposició va estar il·lustrada amb vídeos de campanyes i exemples d’estratègies molt innovadores com la promoció de porters de Madrid o la campanya d’il·lustració de contes adreçada a escoles.

Ecoembalajes Espanya, S.A. (Ecoembes) és una organització sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartró i paper (contenidor blau) a tot Espanya. El seu model de gestió està basat en la innovació, la sostenibilitat i la recerca de l’eficiència mediambiental i econòmica. Actualment  finança la campanya de la Generalitat “Envàs, on vas?”.

La conferència va tenir lloc en el marc de l’assignatura optativa de Comunicació Ambiental, dirigida per la Dra. Pilar Buil, adreçada als alumnes de quart de Publicitat i Relacions Públiques. L’optativa aborda les estratègies i les tècniques que poden aconseguir la conscienciació i participació pública en campanyes ambientals i com s’han de plantejar per ser eficaces.