El director d'orquestra Íñigo Pirfano, convidat especial a la Trobada Alumni 2014

28/10/14
Comparteix aquesta informació

El director d'orquestra Íñigo Pirfano va pronunciar la conferència central de la Trobada Alumni 2014, que va tenir lloc el 23 d'octubre passat. La trobada va aplegar més de 150 antics alumnes i professors.

El director d'orquestra Íñigo Pirfano, convidat especial a la Trobada Alumni 2014

Íñigo Pirfano és director d’orquestra, cor i òpera, compositor, conferenciant i assagista. La seva tasca com a director d’orquestra s’ha desenvolupat entre Àustria, Alemanya, Polònia i Espanya. Durant la seva conferència, Íñigo Pirfano va parlar de la gestió de les emocions i del talent a través d’exemples d’èxit en la direcció musical.

Pirfano va explicar que el director d’orquestra és un dels paradigmes més clars de líder, ja que ha de gestionar, de manera eficient i creativa, un gran equip de persones molt qualificades. Així, el director d’orquestra ha de tenir aptituds com la humilitat o l’empatia per saber ser proper al seu equip i dirigir-lo tenint en compte les seves opinions. “El més estúpid que pot fer el director és rebutjar una proposta que no se li hagi acudit a ell mateix. El líder veritable és aquell que sap en quin moment ha de cedir una part del seu lideratge”, va afirmar el conferenciant.

El contingut de la sessió podia, de fet, traslladar-se a la tasca de qualsevol persona amb càrrecs de gestió i coordinació d’equips, com era el cas dels participants, majoritàriament antics alumnes de la UIC i alguns amb càrrecs de direcció en empreses. Ara bé, tal com Pirfano va explicar, cal tenir en compte que “les coses més importants de la vida s’aprenen però no s’ensenyen”.

Després de la sessió, es va fer un pica-pica durant el qual hi va haver temps per al retrobament entre exalumnes i professors i per al networking. La trobada va aplegar més de 150 persones.