El doctor Xavier Garí dirigeix un projecte de recerca sobre la història oral del pacifisme català

22/11/16
Comparteix aquesta informació

Aquest mes de novembre el Dr. Xavier Garí, professor de la Facultat d’Humanitats, ha rebut l’encàrrec de coordinar un projecte de recerca sobre la recuperació de la història oral del pacifisme català, encomanat per l’Institut Català Internacional per la Pau            (ICIP) de la Generalitat de Catalunya. 

El doctor Xavier Garí dirigeix un projecte de recerca sobre la història oral del pacifisme català

Una de les línies estratègiques de l’ICIP és la de consolidar el treball de salvaguarda dels fons històrics, testimonials i documentals existents del moviment per la pau a Catalunya que, entre d’altres aspectes, es concreta amb l’enregistrament, de la productora Mediamuster, d’entrevistes audiovisuals dels personatges principals que encara són vius d’aquell moviment i del seu període històric. L’ICIP té la voluntat de preservar la memòria del pacifisme català i, alhora, pretén recopilar materials i recursos per a possibles produccions documentals, exposicions o mostres, i per a recerques d’historiadors i especialistes en el futur.

Xavier Garí va centrar la teva tesi doctoral en la història política, social i eclesial del moviment per la pau a Catalunya, i prèviament ja va dedicar la seva tesina sobre la història de les organitzacions no violentes de Catalunya.