El Dr. Grimalt i els alumnes Eugeni Prat i M. del Mar Sastre publiquen un estudi sobre el tractament de la sarna

28/02/20
Comparteix aquesta informació

Els dos alumnes de cinquè curs del Grau en Medicina han col·laborat amb el professor de dermatologia Ramon Grimalt en l’estudi “Tratamiento actual de la sarna: ¿ivermectina o permetrina?”, publicat a la revista Piel

El Dr. Grimalt i els alumnes Eugeni Prat i M. del Mar Sastre publiquen un estudi sobre el tractament de la sarna

Durant anys la permetrina tòpica s’ha utilitzat com a tractament d’elecció per a la sarna no complicada. No obstant això, l’estudi “Tratamiento actual de la sarna: ¿ivermectina o permetrina?”, liderat pel Dr. Ramon Grimalt amb la col·laboració dels estudiants Eugeni Prat i M. del Mar Sastre, posa en qüestió l’ús d’aquesta pràctica i avalua l’ús de la ivermectina per via tòpica o oral en substitució de l’anterior tractament. 

Després de fer l’estudi, publicat a la revista de dermatologia Piel, “hem arribat a la conclusió que els efectes secundaris gestants i l’antic ús de la ivermectina en veterinària, així com la dificultat de prescripció, fan que aquest fàrmac s’utilitzi en l’actualitat de manera menys evident”, expliquen els autors. Per portar a terme l’estudi, els investigadors van fer una cerca sistemàtica de les publicacions científiques en els darrers cinc anys. 

“Resulta molt estimulant veure com alumnes del Grau en Medicina mostren gran interès per la recerca i poden començar a col·laborar en el món de les publicacions i la divulgació científica fins i tot abans d’acabar la carrera”, confessa el Dr. Grimalt.