El Dr. Mamblona analitza la identificació personal en el documental contemporani a Münster

22/03/13
Comparteix aquesta informació

El Dr. Ricard Mamblona, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC, va presentar la ponència «Viajes de identificación personal en el documental contemporáneo. Notas sobre lo personal y lo público en el cine de autorreferencialidad» al XIX Congrés de l'Asociación Alemana de Hispanistas que va tenir lloc a la Universität Münster, a Münster (Alemanya) el 21 de març.

El congrés, que en aquesta edició se centrava en “La hispanística bastint ponts”, proposava considerar al llarg del seu programa el lloc privilegiat que ocupa la recerca interdisciplinària en el camp de la filologia.

En concret, estava destinat a impulsar i descobrir noves connexions entre els diversos camps de la investigació i la Filologia Hispànica. D'aquesta manera es basteixen ponts no només entre les diferents disciplines que formen la mateixa Filologia Hispànica, sinó també amb altres branques del coneixement com la Història, l'Art, la Política, o les Ciències Naturals. Durant les jornades es van recollir propostes que mostraven les variades perspectives des de les quals es pot abordar l'hispanisme, bé des de la interdisciplinarietat, bé des de l'enfocament sincrònic o diacrònic.

En concret, Mamblona va presentar la seva recerca a la secció “Entre conocimiento y experiencia: Nuevas formas documentales en España y Latinoamérica”. En la seva xerrada, el professor va aprofundir en la identificació personal en el documental contemporani i va aportar algunes idees sobre les sinergies entre allò personal i allò públic al cinema d’autoreferencialitat.