El Dr. Stefan Rating dóna les claus sobre el dret de la competència

02/10/13
Comparteix aquesta informació

El Dr. Stefan Rating, advocat a Barcelona i Brussel·les, especialitzat en dret de la competència i regulatori, va pronunciar la conferència «Introducció al dret de la competència», la primera del cicle de conferències de formació contínua que s'oferirà durant tot el curs a la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques.

El Dr. Stefan Rating dóna les claus sobre el dret de la competència

Durant la conferència, Rating va parlar del dret de competència, del qual va dir que es pot considerar un dels ideals del Tractat de la Unió Europea, en què s’estableix que els 28 estats membres tenen dret a la competència nacional.

Així, va parlar dels tres grans àmbits del dret de la competència: les conductes, les fusions i les ajudes de l’estat.

Rating va afirmar que “el criteri més clar per saber que una empresa no està afectada per la competència és veure si l’empresa pot subsistir independentment de la competència”.

En aquest sentit, el conferenciant va confessar als alumnes que, segons el seu parer, “tenir una empresa dominant no va contra la lliure competència si ho aconsegueix de manera independent, però no serà lícit si una empresa obté el domini ple sobre el mercat mitjançant concentració, és a dir, comprant als competidors”.

El Dr. Stefan Rating és advocat a Barcelona i Brussel·les, especialitzat en dret de la competència i regulatori, especialment en els àmbits farmacèutic i de les telecomunicacions, en l’àmbit nacional i de la UE. Ha estat funcionari de la Comissió Europea durant 14 anys (e.a. DG Competència, portaveu del comissari Sr Van Miert, i membre del Servei Jurídic).