El Dr. Vicenç Sarrablo coordina el monogràfic “Ceramic Innovations”, l’últim número de la publicació científica ‘Informes de la Construcción’ en el qual participen tots els membres del grup de recerca LITEIS de la School of Architecture de UIC Barcelona

20/01/17
Comparteix aquesta informació

El Dr. Vicenç Sarrablo, professor de la School of Architecture, director de l’Àrea Tècnica i director de la Càtedra Ceràmica de Barcelona, ​​ha coordinat el darrer número de la coneguda publicació científica Informes de la Construcción, un referent en la recerca científica en arquitectura, sota el títol “Ceramic Innovations”.

El Dr. Vicenç Sarrablo coordina el monogràfic “Ceramic Innovations”, l’últim número de la publicació científica ‘Informes de la Construcción’ en el qual participen tots els membres del grup de recerca LITEIS de la School of Architecture de UIC Barcelona

Aquest monogràfic ha aconseguit la participació de tots els membres del grup de recerca LITEIS (Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible) de la School of Architecture de UIC Barcelona que, a més del seu coordinador, el Dr. Vicenç Sarrablo, hi figuren el Dr. Jordi Roviras, professor de Construccions Arquitectòniques i de la Càtedra Ceràmica de Barcelona; el Dr. Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals de UIC Barcelona; el Dr. Felip Pich-Aguilera, professor de Projectes i director de la Càtedra d’Edificació Industrialitzada i Medi Ambient (CEIM); Pau Casaldàliga, professor de Sostenibilitat i coordinador de la Càtedra CEIM; Dr. Juan Trías de Bes, professor i director de l’Àrea de Projectes i director de la Càtedra hARQware, i el Dr. Pedro Casariego, sotsdirector acadèmic i de professorat de la School of Architecture de UIC Barcelona.

Entre els col·laboradors, també formen part d’aquest número Maria del Mar Casanovas, investigadora de la Universitat, i arquitectes que van participar en el cicle de conferències “Disseny, indústria i innovació. Ceràmica aplicada a l’arquitectura”, celebrat al Museu del Disseny de Barcelona de setembre a novembre de 2016 i organitzat per la Càtedra Ceràmica de Barcelona de la School of Architecture. Aquests arquitectes que hi han col·laborat són: Jesús Olivares i Miguel Ródenas, de COR associats arquitectes; Philippe Block, director de Block Research Group a ETH Zurich, i Martin Bechthold, professor de Tecnologia Arquitectònica a la Graduate School of Design (GSD) de Harvard, director del Programa de Doctorat en Disseny i codirector del Programa de Màster en Enginyeria de Disseny a la Universitat de Harvard.

L’interès principal d’aquest monogràfic és que els arquitectes, els enginyers i els dissenyadors coneguin les últimes aportacions dels materials ceràmics a través d’una selecció d’articles que atén alhora els dos principals sectors industrials que té: el del maó i el de la rajola, una trobada poc freqüent en el món editorial i que amplia la varietat d’innovacions mostrades.