El grup de recerca Sarx organitza el III Seminari Internacional d'Antropologia de la Corporalitat

26/06/15
Comparteix aquesta informació

El 18 de juny passat, la Facultat d'Humanitats de UIC Barcelona va acollir el III Seminari Internacional d'Antropologia de la Corporalitat. L'edició d'enguany del seminari, organitzat per Sarx –grup de recerca en Antropologia de la Corporalitat coordinat per la facultat– , va portar com a lema: "Dempeus sobre la terra: caminar, córrer, dansar".

El grup de recerca Sarx organitza el III Seminari Internacional d'Antropologia de la Corporalitat

Les conferències van ser impartides per especialistes de diferents àrees com anatomia, filosofia, literatura clàssica, pedagogia, art, arquitectura i teologia. El seminari va fer una reflexió sobre la natura humana a partir dels múltiples nivells de significació que contenen el bipedisme i la postura vertical del nostre cos, i que han trobat expressió en formes diverses al llarg de la història.

Una de les idees que van sorgir va ser que, en la nostra societat cada cop més tecnològica, cada vegada caminem menys i això pot acabar convertint l’anar a peu en una activitat d’esbarjo.

Xavier Escribano, coordinador del Sarx, va declarar que “caminar significa obrir-se al món, descobrir-lo a poc a poc, obtenir noves perspectives i noves vistes sobre el nostre món”. És a dir, que el fet de caminar ens ajuda a conèixer. De fet, intel·lectuals com Rousseau, Goethe o Von Humboldt convertien les seves passejades o viatges arreu del món en situacions d'aprenentatge i d'inspiració fonamentals.