El Museu de Disseny de Barcelona inaugura l’exposició ‘Barcelona Ceramics’

18/11/16
Comparteix aquesta informació

El 8 de novembre passat, el Museu del Disseny de Barcelona va inaugurar l’exposició itinerant “Barcelona Ceramics”, comissariada pels professors de la School of Architecture de UIC Barcelona el Dr. Vicenç Sarrablo, el Dr. Jordi Roviras i l'arquitecta Cristina García-Castelao.

El Museu de Disseny de Barcelona inaugura l’exposició ‘Barcelona Ceramics’

La mostra ensenya propostes realitzades per alumnes de la School of Architecture de UIC Barcelona i tutelades pels professors de la Càtedra Ceràmica de Barcelona, que va néixer gràcies a l’impuls de l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER). Es tracta d’una mostra de vint peces ceràmiques amb les quals la càtedra commemora el seu desè aniversari.

Els vint prototips s’exhibeixen dins d’unes cubetes de ceràmica produïdes per Ceràmica Cumella, el taller de ceràmica de Toni Cumella, i uns suports d’il·luminació perimetral amb LED també dissenyats pel reconegut ceramista. La itinerància de l’exposició ha determinat el disseny de tots els elements per facilitar els muntatges i els desmuntatges.

L’exposició, finalista de la I Convocatòria de Recerca XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2016), es va estrenar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) de Barcelona (2014) per després viatjar a l’Escola d’Arquitectura de València, a la fira Cevisama, també a València (2015), a Construmat a Barcelona (2015), a l’Escola de la Universitat de Granada (2016), i ara al Museu del Disseny de Barcelona.

L’exposició “Barcelona Ceramics” romandrà oberta fins al diumenge 27 de novembre del 2016.