El nou paper estratègic de l’àrea de Recursos Humans a les empreses

25/11/16
Comparteix aquesta informació

Salvador de Tudela, Managing Director d’Hêdron HR, empresa de serveis globals de recursos humans, va impartir una conferència titulada “La transformació digital i el seu impacte en RH” als alumnes de tercer d’ADE el 21 de novembre passat dins l’assignatura Direcció de RH.

El nou paper estratègic de l’àrea de Recursos Humans a les empreses

Durant la sessió, el ponent va fer un repàs de la situació actual de l’àrea de Recursos Humans a les empreses, com està evolucionant i quines tendències hi ha. A la sessió, va parar esment especialment al canvi que la transformació digital està causant a les empreses.

De Tudela va afirmar que “moltes empreses i professionals estan caient en la perillosa trampa de pensar que transformar-se digitalment consisteix a incorporar massivament la tecnologia d’avantguarda en el seu estil de vida individual i col·lectiu”. Va destacar que la transformació digital és un procés de canvi d’actituds i comportaments. Especialment, va afirmar que “la veritable transformació digital es troba en nosaltres, les persones”. Apareixen nous reptes per a les empreses: seguretat en les dades, intel·ligència artificial, etc. als quals s’ha de fer front.

El conferenciant va exposar una petita mostra de diferents accions que s’han dut a terme en empreses de diversos països per adaptar-se a aquest canvi: foment del wellness, salari emocional, conciliació família i treball, teletreball, entre altres.

No obstant això, va destacar: “Tot el que nosaltres fem ha d’estar basat en la cerca de l’equilibri entre els aspectes de la vida més importants de la persona i l’organització”. Cada vegada és més important per a les empreses que els empleats estiguin satisfets tant a dins com a fora de la feina. Com va explicar el mateix de Tudela, és per això que han guanyat importància conceptes com la connexió emocional amb l’empleat (engagement), els nous rols i la integració de noves generacions com els millennials, el foment de les capacitats digitals, l’atracció i el desenvolupament de nou talent, els models predictius per a la selecció, la tendència a treballar de manera col·laborativa entre els empleats (el talent atreu al talent) i el lideratge col·laboratiu, tal com mostra l’empresa Amazon.

De Tudela va remarcar, finalment, la idea que ens trobem davant d’una nova manera de treballar en RH en la qual s’impulsen més els canvis estratègics. I que, per tant, l’àrea de RH treballa en el nivell més alt de les companyies.