El primer Workshop del projecte RICHES ha finalitzat

15/05/14
Comparteix aquesta informació

El 13 de maig, la Fundació i2CAT, en col·laboració amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) va organitzar la primera activitat oberta a tothom del projecte RICHES a Barcelona.

El primer Workshop del projecte RICHES ha finalitzat

El taller va reunir representants del projecte, acadèmics i estudiants de la UIC, representants de la Xarxa d'Interès Comú afiliada al projecte, així com experts externs. Aquesta activitat es va centrar en la construcció dels fonaments del projecte: l'establiment d'un acord inicial de definicions bàsiques i els marcs conceptuals que delinearan els camps de la investigació del context del canvi i el paper del patrimoni Cultural en el desenvolupament econòmic i social a Europa.

Més de 50 participants s'havien inscrit per participar en les diverses sessions de discussió proposades al programa del taller per tal de discutir la taxonomia que representarà el terreny de recerca del projecte .

Tot i que és impossible captar tot l'abast dels debats que van tenir lloc, totes les presentacions i discussions del taller va servir per analitzar en profunditat tots els temes que el projecte RICHES aborda i van demostrar ser molt profitoses tant per als assistents com pels representants i investigadors del projecte. Tots els participants van contribuir de manera activa aportant diversos suggeriments que seran tinguts en consideració per a acabar d’elaborar i acordar una taxonomia de termes i definicions que donaran suport a la investigació del projecte en el futur.

L'anàlisi de possibles escenaris en el context de canvi en què es transmet el patrimoni cultural europeu, les seves conseqüències per a les futures pràctiques (des de les perspectives culturals, legals , financeres , educatives , tècniques) han aportat nous avenços en el disseny del full de ruta que servirà per detectar i estudiar, dins del projecte, les futures pràctiques del patrimoni cultural en l'era digital .

A més de la celebració del taller, tots els partners que formen part del consorci del projecte van trobar-se per celebrar reunions internes, un dia abans i després del taller, per tal de discutir el treball realitzat fins ara, valorar els resultats del Workshop i planificar les futures activitats de recerca i gestió .

Per obtenir més informació , si us plau visiteu el lloc web del Projecte.