El professor de la Facultat d'Humanitats, Joan Hernández, a la Trobada Interreligiosa Iberoamericana

17/10/16
Comparteix aquesta informació

Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i professor de la Facultat d’Humanitats, va participar  com a organitzador i ponent a la V Trobada Interreligiosa Iberoamericana que, amb el lema “Líders religiosos i joves en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible dedicats a la joventut, l’emprenedoria i l’educació”, va tenir lloc a Colòmbia, com a esdeveniment previ a la XXV Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. La Trobada tenia com a objectiu aportar recomanacions sobre els temes que s’abordaran a la Cimera Iberoamericana des de les perspectives específiques de les comunitats de fe.

 

 

El professor de la Facultat d'Humanitats, Joan Hernández,  a la Trobada Interreligiosa Iberoamericana

La Trobada estava organitzada pel Consell Llatinoamericà i Caribeny de Líders Religiosos-Religions per la Pau, que reuneix les principals comunitats religioses de la regió, i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER), xarxa de confessions religioses de Catalunya amb interacció a tot l’Estat espanyol. Va comptar amb la cooperació de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i el Consell Interreligiós de Colòmbia, la participació del Ministeri de l’Interior de Colòmbia i el suport de l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI).

El professor Hernández va participar a la segona sessió del 26 de setembre, que va tractar sobre “La mirada dels joves sobre la pobresa i les desigualtats”. La va moderar el pare Daniel Rodríguez, president de la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (FEREDE), i el van acompanyar Àngel Montes, membre de l’Equip Llatinoamericà de Pastoral Juvenil del Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM) i membre de l’Equip Executiu de la Xarxa Juvenil d’Amèrica Llatina i el Carib de Religions per la Pau; Daniel Vega, representant de la Xarxa de Joventuts Interreligioses de Bogotà, i David Turizo, assessor de la Direcció del Sistema Nacional de Joventut de Colòmbia “Colòmbia Jove”.

En les conclusions, i després de tres dies de treball, la V Trobada Interreligiosa Iberoamericana va proposar a les comunitats de fe: crear i enfortir les xarxes de joventuts interreligioses, perquè emprenguin accions concretes; als joves religiosos, continuar participant activament en les pròximes trobades i en el seguiment dels compromisos acordats, i finalment, als caps d’Estat i de Govern, que es reuniran a la XXV Cimera Iberoamericana, que considerin les preocupacions comunes i compartides sobre la joventut en l’espai iberoamericà.

Aquesta V Trobada Interreligiosa Iberoamericana va coincidir amb la signatura de l’acord final de pau, per assolir una pau amb justícia, veritat, reparació i no repetició. Els participants van resar perquè aquest esforç en favor de les víctimes i de la reconciliació es converteixi en una realitat entre tots els colombians.