El professor Eduard Martí presenta el llibre ‘El braç militar de Catalunya (1620-1714)’

02/02/17
Comparteix aquesta informació

El professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Eduard Martí ha presentat el seu últim llibre, titulat El braç militar de Catalunya (1620-1714), guardonat amb el Premi Ferran Soldevila en la seva XXX edició. 

El professor Eduard Martí presenta el llibre ‘El braç militar de Catalunya (1620-1714)’

L’acte va tenir lloc el 26 de gener a les 19.00 h, organitzat per la Fundació Congrés de Cultura Catalana a l’auditori del Museu d’Història de Catalunya.

Sobre el llibre

Al 1715 José Patiño informava Felip V que el Braç Militar de Catalunya “s’havia fet formidable i s’interposava en totes les matèries d’estat, i es publicaven zeladors de l’observança dels seus furs”. Aquest llibre pretén explicar com funcionava el Braç Militar i entendre de quina manera el seu desenvolupament històric va fer una institució clau per entendre la Guerra de Successió a Catalunya. Preguntar-se pel Braç Militar suposa endinsar-se en els trets específics de la noblesa catalana del segle XVII, una noblesa que en aquell moment patia una crisi d’identitat en l’àmbit europeu. En aquest context: quin paper van tenir els membres de l’estament militar? Qui controlava la institució i quina va ser la reacció de la noblesa catalana davant la crisi generalitzada de l’estament? La resposta a aquesta i altres preguntes les podreu trobar dins de les pàgines d’aquesta obra.