El professor Hernández Alfaro, premiat amb el Premi Simó Virgili

12/07/13
Comparteix aquesta informació

Federico Hernández Alfaro, cap de l'àrea de Cirurgia de la Facultat d'Odontologia, ha rebut el Premi Simó Virgili de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, al millor article publicat el 2012.

El professor Hernández Alfaro, premiat amb el Premi Simó Virgili

L’article “Endoscopically assisted tunnel approach for minimally invasive corticotomies: a preliminary report” va ser publicat al Journal of Periodontology i, en paraules del mateix professor Hernández Alfaro, “és un reconeixement a la nostra tasca de recerca dels últims anys”.

Tal com explica el professor de la UIC, l’article és la prova de concepte d’una tècnica dissenyada per a la realització de corticotomies de manera mínimament invasiva. “Les corticotomies –explica– són molt útils per a l’acceleració de tractaments ortodòntics, però el problema rau en el fet que les tècniques emprades fins ara són agressives i provoquen postoperatoris massa aparatosos en els pacients”.

“Amb la nostra tècnica –continua el professor d’Odontologia– aconseguim, mitjançant petites incisions a la geniva, arribar a l’os i fer uns talls mitjançant una serra d’ultrasons. Aquests talls permetran facilitar els moviments”.

El Premi Simó Virgili s’atorga un cop l’any a la millor publicació científica de l’any anterior; no hi ha finalistes i es concedeix un únic premi.