El professor Joan Marimón imparteix una masterclass al Festival de Sitges

14/10/14
Comparteix aquesta informació

Joan Marimón va impartir una classe magistral sobre la importància del muntatge en el cinema de terror al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges el 7 d'octubre passat. A més, va presentar el seu nou llibre, «El montaje cinematográfico: del guion a la pantalla», editat per Publicacions i Edicions de la UB.

El professor Joan Marimón imparteix una masterclass al Festival de Sitges

Durant la sessió va donar les claus perquè una pel·lícula es pugui classificar dins del gènere de terror, i va recordar que de vegades es pot confondre la frontera entre el terror i la violència. “Passem por quan ens identifiquem amb el personatge. Sense identificació, només hi ha sadisme”, va afirmar Marimón.

També va destacar que el cinema de terror es distingeix “pel contrast entre la lentitud i la velocitat: la creació de l’atmosfera és lenta, però l’agressió és sobtada”.

En el seu pas pel Festival, Marimón va presentar també el seu nou llibre: El montaje cinematográfico: del guion a la pantalla. L’obra mostra els secrets d’aquesta professió, tant les regles teòriques, els recursos de llenguatge, la història i les aplicacions en els diferents gèneres, com els aspectes pràctics, estudiats mitjançant l’anàlisi detallada de seqüències. El manual exposa com el muntatge ha contribuït a fer del cinema una de les arts més completes, poderoses i fascinants.

Joan Marimón, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC, ha estat guionista de les sèries catalanes Ventdelplà i El cor de la ciutat, entre d’altres. A més, ha dirigit i escrit dos llargmetratges i un gran nombre de curtmetratges.