Els alumnes d’Art Contemporani reviuen la Barcelona modernista

11/03/20
Comparteix aquesta informació

La degana de la Facultat d’Humanitats, Judith Urbano, ha guiat els estudiants pels racons més icònics del Modernisme de la ciutat comtal

Els alumnes d’Art Contemporani reviuen la Barcelona modernista

Els alumnes de l’assignatura d’Art Contemporani, de quart curs, han passejat pels racons més icònics de la Barcelona modernista sota el guiatge de la degana de la Facultat d’Humanitats, Judith Urbano. La ruta ha inclòs els principals escenaris del moviment, com La Pedrera, la Casa Terrades, el Palau Baró de Quadras, la Casa Serra, la Casa Comalat, el Passatge Permanyer, les cases de Cerdà, i l’anomenada “Mansana de la Discòrdia”.

A més a més, els alumnes han pogut fer una visita guiada a la Casa Amatller, de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, en la qual han pogut veure el mobiliari original del pis principal i la col·lecció de vidre romà que tenia Antoni Amatller.

La Dra. Judith Urbano és una dels veus més autoritzades per parlar del Modernisme català. En aquest sentit, ha participat en el documental “Passeig de Gràcia, l’escenari burgès” del programa “Sense ficció” de Televisió de Catalunya per parlar d’aquest moviment arquitectònic de finals de segle XIX i principis de segle XX. Pots veure la seva participació en aquest enllaç.