Els alumnes de la School of Architecture presentaran les seves propostes a l'«URBANMAKING» i participaran en l'esdeveniment mundial Park(ing)Day

21/07/15
Comparteix aquesta informació

"URBANMAKING, Public Space Elements for Inclusion" és el títol del Taller Vertical que la School of Architecture de UIC Barcelona celebra del 3 al 10 de setembre de 2015 al campus d'Iradier. A més a més, enguany els alumnes se sumen a la iniciativa mundial Park(ing)Day que se celebra a Barcelona el proper 18 de setembre, una aposta per una ciutat sostenible.

Els alumnes de la School of Architecture presentaran les seves propostes a l'«URBANMAKING» i participaran en l'esdeveniment mundial Park(ing)Day

"URBANMAKING" se celebra durant la primera setmana de curs, amb inscripció prèvia, i està oberta als alumnes de la School of Architecture, a estudiants d'arquitectura d'altres universitats i a alumnes de batxillerat que vulguin tenir un primer contacte real amb la carrera. Entre els estudiants de batxillerat que participen al Taller Vertical de la School of Architecture de UIC Barcelona s'ofereixen 6 places per a aquesta 18a edició.

El Taller Vertical consisteix en la divisió per equips entre tots els matriculats de primer a cinquè curs, dirigits per arquitectes nacionalment reconeguts, amb l'objectiu de desenvolupar un projecte real amb finalitat social, els grups hauran de construir un prototip 1: 1 de la proposta.

Al Taller Vertical "URBANMAKING, Public Space Elements for Inclusion" es tracta de fer ciutat des de l'element, mitjançant el disseny i la construcció de propostes de mobiliari o elements urbans que siguin catalitzadors i propulsors de noves situacions, capaços de traslladar al carrer activitats no presents tradicionalment, elements que es fixin en els sectors menys representats i que promoguin una major inclusió de la societat. Elements que siguin flexibles, inspiradors i adaptables, que fomentin la socialització, el joc, la cultura i l'art, en definitiva, que suportin una ciutat capaç de crear noves situacions d'interacció i socialització entre les persones que l'habiten.

Com a novetat, el Taller Vertical de 2015 "URBANMAKING" s'adhereix a l'esdeveniment mundial Park(ing)Day. Aquest esdeveniment anual se celebra a més de 170 ciutats de tot el món, en què diverses entitats ambientals, artístiques, socials i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament en parcs, jardins i altres formes d'espai públic. L'objectiu és donar a conèixer la necessitat d'un model de ciutat:

1.Més verd, amb més parcs, jardins i amb més biodiversitat.
2.Amb més espai públic de qualitat.
3.Conscienciada i activa per reduir la contaminació atmosfèrica.

4.Que aposti per una mobilitat sostenible.

Inscripcions per a estudiants d'arquitectura d'altres escoles: click aquí
Inscripcions per a estudiants de batxillerat: click aquí 
 

Calendari

Celebració del Taller Vertical a la School of Architecture de UIC Barcelona, del 3 al 10 de setembre de 2015.

Celebració del Park(ing)Day a Barcelona, el 18 de setembre de 2015.

* En l'inici del Taller s'especificarà l'emplaçament exacte de les places assignades a la School of Architecture al Park(ing)Day.

Professorat

Direcció: 
Raquel Colacios 
Ivan Llach 
Coordinació: 
Marta Garcia-Orte 
Alex F. Azofra 
Professorat: 
Ana Bach + Eugeni Bach 
Eva Damià + Jaume Batlle 
Adrian Jurado + Albert Guerra/Jaime Fernández 
Laia Mestre + Jordi Mansilla 
Re-cooperar 
Straddle 3 + Makea