Els alumnes de tercer d'Humanitats, examinats al CosmoCaixa

24/05/13
Comparteix aquesta informació

Els alumnes d'Humanitats de l'assignatura Ciència, Tecnologia i Societat que imparteix el Dr. Josep Corcó a tercer curs han hagut de superar avui l'examen final a les instal·lacions del CosmoCaixa i resoldre qüestions que estan exposades al mateix museu.

Els alumnes de tercer d'Humanitats, examinats al CosmoCaixa

L’examen constava de dues parts. A la primera, en la qual els alumnes s’examinaven de la part de filosofia de la tecnologia, els estudiants havien de preparar una petita exposició per promoure una major consciència sobre el fenomen tecnològic. Per fer-ho, podien inspirar-se en el mateix museu. A més a més, els alumnes havien d’idear també una petita instal·lació per a l’exposició que servís com a mètode d’exemplificació i divulgació. Al final de l’examen havien de posar en comú les seves propostes.

A la segona part, en la qual s’examinaven de la part de la filosofia de la ciència, els alumnes havien de respondre preguntes sobre els mateixos continguts de l’assignatura que es plantejaven arran de les diferents exposicions que es presenten al museu.

Ciència, Tecnologia i Societat està dirigida pel Dr. Josep Corcó i s’imparteix el tercer curs del grau d’Humanitats. L’assignatura analitza la ciència, la tecnologia i els sistemes d’informació com a elements fonamentals en la societat per les conseqüències que tenen en la vida ordinària de les persones. Com es veu a les diferents classes, aquests elements proporcionen instruments que faciliten la vida humana i fan sorgir nous paradigmes que permeten una millor comprensió del món i de l‘ésser humà. Així, no és possible dibuixar un comportament autènticament humanista si no es tenen molt en compte la ciència i la tecnologia.