Els alumnes d’Educació aprenen a fomentar l’interès de la geometria de la mà d’una experta en didàctica de les matemàtiques

20/12/16
Comparteix aquesta informació

Esperanza Teixidor, professora a les Palmes de Gran Canària i membre de l’associació de professors de matemàtiques de les illes, va impatir una sessió a alumnes de segon i tercer del Grau en Educació Primària de UIC Barcelona per presentar-los el cub didàctic BaFi.

Els alumnes d’Educació aprenen a fomentar l’interès de la geometria de la mà d’una experta en didàctica de les matemàtiques

Esperanza Teixidor, creadora BaFi (Bastón-Figuri), va mostrar en la sessió una nova manera de descobrir la geometria molt més atractiva que les formes convencionals.

El BaFi és un cub fet amb bastonets i fil elàstic, dissenyat per convertir l’aprenentatge de la geometria en un joc. Fomenta l’interès i el coneixement significatiu d’aquesta matèria, desenvolupant la imaginació i la creativitat. “En fer-lo servir a classe amb els nostres alumnes, hem comprovat que el BaFi augmenta l’interès per la geometria al vincular-la amb la realitat, el que es tradueix en més atenció i concentració en el treball”, explica.

Segons Salvador Vidal, professor de matemàtiques a la Facultat d’Educació, la geometria (que vol dir mesurar la terra) es fa molt sobre el paper, quan el que cal és fer-la sobre el terreny i poder mesurar i comparar mides i capacitats d’objectes.

L’invent d’Esperanza Teixidor es fa servir a més de vuitanta-dues escoles de les illes Canàries i a una de Barcelona. Ha aparegut en l’edició de juliol a la revista Números, Revista Didáctica de Matemáticas i té previst viatjar per tot el món.