Els alumnes d’Educació Infantil aprenen l’art d’explicar contes

05/04/15
Comparteix aquesta informació

Els alumnes de tercer del grau d’Educació Infantil van rebre la visita de la veterana mestra Anna Alabern –més de 45 anys en aquesta professió–, que va compartir les seves experiències i vivències a les aules.  

Els alumnes d’Educació Infantil aprenen l’art d’explicar contes

Anna Alabern va dedicar gran part de la seva sessió a donar consells sobre com facilitar la tasca d’ensenyar la consciència fonològica –acompanyant el so de cada lletra a un gest significatiu– i a l’art d’explicar contes. Segons explicava la mestra, “els contes constitueixen una bona una eina per tractar temàtiques delicades amb la classe”. En aquest sentit, va voler deixar clar que: “els contes no es llegeixen, sinó que s’expliquen amb la nostra veu i el nostre cos”.

D’altra banda, parlant de la professió de mestra, la convidada va dir que la clau per ser un bon mestre és “conèixer-se i saber actuar en cada situació depenent de les necessitats de cada nen o nena”. “Hem de tractar els nens amb respecte i serenitat –va afegir–; propiciar un ambient relaxat i positiu proporcionarà un millor aprenentatge als nostres alumnes”.

Tot i que ja està jubilada, Anna Alabert segueix lligada a aquest món com a mestra de l’Associació Rosa Sensat, una associació catalana de mestres i educadors que busquen la qualitat de l’ensenyament i de l’educació en general.