Els alumnes d´Humanitats visiten una exposició de l'ACNUR

29/01/15
Comparteix aquesta informació

El 22 de gener passat, els alumnes del grau d'Humanitats i Estudis Culturals van tenir l'ocasió d'assistir a l'exposició fotogràfica a CaixaForum: “The most Important things: retrats d'una fugida”, organitzada per l'Obra Social “la Caixa” i per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Els alumnes d´Humanitats visiten una exposició de l'ACNUR

Durant la mostra, els estudiants van poder conèixer de primera mà els conflictes de Síria, Sudan del Sud, República Centreafricana i Mali, a més de la situació de crisi humanitària en què es troben els més de 12 milions de persones que han hagut de fugir de casa seva a causa de la persecució, la violència generalitzada o la violència dels drets humans.

Mitjançant l'enunciat “Què és el més important per a tu?, què t'emportaries si haguessis de fugir de casa teva?” es va convidar els alumnes a reflexionar al voltant de la situació dels refugiats, a posar-se en la pell d'aquells 12 milions depersones que s'han vist obligades a respondre a aquestes preguntes.

Aquesta activitat formava part del Taller Transversal, celebrat la setmana del 19 al 23 de gener. El Taller d'aquest curs convidava tots els alumnes del grau d'Humanitats a reflexionar al voltant de les reaccions emocionals derivades de l'experiència del sofriment mitjançant l'anàlisi d'obres literàries, filosòfiques, pictòriques, musicals, cinematogràfiques i fotogràfiques que tracten d'aquesta qüestió.