Els fotoperiodistes David Airob i David Ramos presenten el seu projecte «Calcio Storico»

15/02/14
Comparteix aquesta informació

David Airob i David Ramos, fotoperiodistes, van presentar el seu nou documental «Calcio Storico» en l'assignatura que imparteix el professor Carlos Pérez de Rozas als alumnes del Màster i Postgrau en Periodisme Esportiu.

Els fotoperiodistes David Airob i David Ramos presenten el seu projecte «Calcio Storico»

David Airob (fotoperiodista de La Vanguardia) i David Ramos (fotoperiodista de Getty Images), són dos fotògrafs de premsa, premiats internacionalment per les seves fotografies impactants, que van decidir treballar junts en un nou projecte: “Calcio Storico”. Es tracta d’un documental que barreja fotografia, vídeo i música, per reflectir l’essència d’aquesta competició, l’estil de vida dels jugadors i l’amalgama de valors i sentiments que viuen dins i fora del camp. Passió, esforç, lluita, honor, ambició... Però també amor, família, amics, emoció i tradició.

«Calcio Storico». Un torneig, una passió.

Calcio Storico Fiorentino és una forma primerenca de futbol, originària de la dècada de 1500, que encara avui es juga a Florència. Es tracta d’un torneig sense regles que barreja boxa, futbol, rugbi i lluita lliure. Un torneig amb cinc elements clau: una plaça, una pilota, dues porteries, quatre equips i 50 minuts sense regles. I, sempre, amb un objectiu únic : portar la pilota a la porteria.

El torneig se celebra la tercera setmana de juny a la plaça de Santa Croce, situada al centre de Florència, i participen quatre equips que representen els barris de Florència de Santa Croce (equip blau), Santa Maria Novella (equip vermell), Santo Spirito (equip blanc) i San Giovanni (equip verd).

Els equips estan formats per 27 jugadors i la pilota es pot jugar amb els peus o amb les mans. Els jugadors poden lluitar usant tàctiques com cops de colze o totes les tècniques d’arts marcials, però les puntades de peu al cap estan prohibides, així com les baralles de dos o més jugadors contra un. Hi ha un àrbitre, un mestre terra, i sis jutges de línia. El partit dura 50 minuts i l’equip guanyador és el que anota més punts. El camp de joc és una fossa de sorra gegant, amb una ranura estreta que constitueix l’objectiu d’executar l’ample de cada extrem.

Els equips s’enfronten entre si en les primeres semifinals. Els guanyadors de les semifinals passen a la final i l’equip campió és honrat amb una vaca.

El documental es pot veure aquí: http://vimeo.com/81137365