Enrique Banús, reelegit president de l'European Community Studies Association

15/11/12
Comparteix aquesta informació

El director de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de la UIC representa, amb aquest càrrec, una xarxa internacional de 59 països que treballen per la integració europea.

El director de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de la UIC ha estat reelegit, per tercera vegada, president de l'European Community Studies Association (ECSA) per als dos pròxims anys. L'Assemblea General de l'ECSA ha acordat renovar al Dr. Banús aquest càrrec que exerceix des del gener de 2009, i va ser presentat oficialment en un acte que va tenir lloc a Brussel·les el dimecres 14 de novembre passat.

ECSA és una xarxa científica internacional que agrupa 59 associacions regionals i nacionals, de països no només de la Unió Europea sinó també de la Xina o els Estats Units, que aplega professors i investigadors que tenen com a objectiu comú treballar a favor de la integració europea. En total, sumen uns 8.000 membres.

D'aquesta manera, Banús continua sent el president d'aquestes associacions  i la UIC, la seu oficial de l’ECSA. L'objectiu últim de l’associació en l’àmbit mundial és crear una xarxa de transmissió amb la societat civil, amb la finalitat que el projecte europeu no quedi palès només a les universitats. Com a President de l'ECSA World, Enrique Banús és també membre del Consell Universitari Europeu, un grup de 12 professors de diferents països que assessora la Comissió Europea en qüestions universitàries.

Enrique Banús és doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat d'Aquisgrà (Alemanya). Ha estat professor a les universitats d'Aquisgrà, Colònia, Bonn i Paderborn. Des del 1988 fins al 2007 va ser professor a la Universidad de Navarra. D’ençà del desembre de 2001 és membre del Comité Scientifique Dialogue Interculturel de la Comissió Europea, i el 2003, la Comissió Europea li va atorgar una Càtedra Jean Monnet "ad personam" Cultura Europea. A la UIC, va ser degà de la Facultat d'Humanitats i director del màster universitari en Gestió Cultural, i actualment, és director de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de la Universitat.