Estudiants d’intercanvi de vint-i-cinc nacionalitats arriben a UIC Barcelona

25/01/19
Comparteix aquesta informació

Prop de setanta estudiants d’intercanvi van participar la setmana passada en tallers, sessions i visites culturals de benvinguda a UIC Barcelona. L’objectiu era donar-los la benvinguda a la Universitat i ajudar-los en el seu procés d’adaptació a la nostra cultura i ciutat.

Estudiants d’intercanvi de vint-i-cinc nacionalitats arriben a UIC Barcelona

De les vint-i-cinc nacionalitats dels estudiants d’intercanvi destaquen amb molta presència: el Canadà, Mèxic i el Brasil. És interessant també la presència d’alumnes del Regne Unit, Irlanda i els Emirats Àrabs Units.

Els objectius d’aquests primers dies de benvinguda són, d’una banda, la trobada entre els mateixos alumnes d’intercanvi i, de l’altra, que obtinguin informació útil de primera mà tant de UIC Barcelona com de la ciutat de Barcelona.

Així, aquests dies, a part de l’acollida que els ofereix el servei de Relacions Internacionals, han tingut sessions amb els coordinadors acadèmics de cada facultat, l’Institute for Multilingualism i el Servei d’Estudiants.

Com a novetat, aquest any, els alumnes han pogut participar en un taller de català titulat “Catalan for Dummies”, liderat per l’Institute for Multilingualism. A la sessió es va presentar breument la llengua catalana, la seva història i la relació amb altres llengües romàniques, i es van fer exercicis de conversa que van permetre als alumnes tenir un primer contacte amb el català.

L’últim dia, es va organitzar una visita guiada amb autobús per Barcelona als llocs més turístics. La ruta es va fer amb dos guies oficials, acompanyats pels membres del servei de Relacions Internacionals.