Estudiants de primer curs d'arquitectura visiten la fàbrica de paviments Breinco

15/03/18
Comparteix aquesta informació

La visita s'emmarca dins del programa de l'assignatura Introducció a la Construcció Arquitectònica

Estudiants de primer curs d'arquitectura visiten la fàbrica de paviments Breinco

El passat 1 de març, estudiants de primer curs de UIC Barcelona School of Architecture van visitar les instal·lacions de la fàbrica Breinco, empresa situada en el municipi barceloní de Llinars del Vallés especialitzada en la fabricació d'elements de formigó i paviments urbans. Els alumnes van estar acompanyats pel professor de l'escola Jordi Roviras, responsable de l'assignatura Introducció a la Construcció Arquitectònica. 

Durant la visita, els alumnes van realitzar un recorregut per les instal·lacions acompanyats de Gemma Pagès, directora del Departament Tècnic i de Comunicacions de Breinco. D'aquesta manera, van poder conèixer de primera mà l'innovador procés de fabricació d'elements de pavimentació urbans de formigó. L'activitat va incloure la visita a la pedrera de granit situada a l'entorn de la fàbrica així com la visita al laboratori de l'empresa, pioner en la promoció de noves solucions per a la millora d'espais urbans.

“Aquest tipus de visites busquen acostar al futur arquitecte a la indústria”, assegura el professor Roviras, i afegeix: “És important mostrar-li a l'alumne la rellevància i la potència de les indústries del sector de la construcció, que produeixen un ampli catàleg de solucions i productes: els que provenen de materials tradicionals, els que optimitzen aquests mateixos materials tradicionals i els que utilitzen nous materials”.

La visita d'estudiants a la planta Breinco és solament una més de les quals contempla el programa de l'assignatura Introducció a la Construcció. Durant el període teòric del curs, els alumnes de primer d'arquitectura realitzen també visites a la fàbrica de producció de paviments ceràmics Ceràmiques Piera i a la planta de Germans Gabarró, especialitzada en la producció de paviments de fusta.