M. Eugènia Gay: “Heu de fer sentir la vostra veu, que és la veu de la ciutadania”

26/10/18
Comparteix aquesta informació

La degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha ofert una sessió magistral als alumnes de grau de la Facultat de Dret.

M. Eugènia Gay: “Heu de fer sentir la vostra veu, que és la veu de la ciutadania”

El cicle de conferències de Dret del primer semestre ha tingut un colofó final molt rellevant amb la sessió de la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), M. Eugènia Gay. Una lliçó en la qual ha demanat als alumnes que lluitin pels drets. “Heu de fer sentir la vostra veu, que és la veu de la ciutadania”.

M. Eugènia Gay ha reconegut que la professió d’advocat és “molt dura” i que mai s’ha de deixar d’estudiar, però també és una professió apassionant que permet controlar els poders públics i defensar la ciutadania sempre sota criteris deontològics. “El pilar de la nostra professió és el comportament ètic”, ha puntualitzat.

Respecte el futur laboral dels joves, M. Eugènia Gay els ha demanat que reflexionin sobre el que realment volen fer en el món de l’advocacia i ha afegit que “el gran advocat és aquell que és respectat  pels companys de professió”, la qual cosa ha considerat que és fonamental.

Pel que fa al mateix ICAB, la degana ha explicat que actualment hi ha 25.000 col·legiats a una institució amb 183 anys d’història. “Vetllem pel correcte exercici de la professió i per oferir serveis d’alta qualitat”, ha explicat. Per últim, ha detallat aspectes com l’organització interna de l’ICAB, les quotes que s’han d’abonar o els serveis de formació que s’ofereixen.