Èxit de la inauguració de l'exposició «Secuencias extremas»

25/01/12
Comparteix aquesta informació

L'ESARQ-UIC va inaugurar el dilluns 23 de gener passat l'exposició «Secuencias extremas» al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Barcelona (COAC) amb motiu del seu 15è aniversari. Durant la inauguració es va dur a terme una taula rodona, amb el títol «Què vol dir compromís i innovació en la docència de l'arquitectura?», en què van participar professionals de l'arquitectura i professorat de l'Escola d'Arquitectura.

Èxit de la inauguració de l'exposició «Secuencias extremas»

Al voltant de 200 persones es van reunir al COAC per celebrar la inauguració de l’exposició «Secuencias extremas», que mostra els projectes als quals s’enfronta l’alumnat de primer curs i els projectes de final de grau que han de realitzar els alumnes de cinquè curs; dues seqüències extremes entre les quals s’articula el grau i que revelen la línia docent de l’escola.

També es va aprofitar l’ocasió per organitzar una taula rodona, que va moderar Vicenç Sarrablo, director de l’ESARQ-UIC. Hi van participar els arquitectes i professors de l’escola Manuel Arenas, Jordi Badia, Flores+Prats, Miquel Lacasta i Antonio Sanmartín, que van parlar sobre el pla docent de l’ESARQ, basat en el tracte personalitzat, la innovació i el compromís social.

Vicenç Sarrablo, abans de donar la paraula als ponents, va expressar unes paraules d’agraïment a tots els col•laboradors que han fet possible l’exposició, així com a les persones presents. Així mateix va explicar que l’objectiu d’aquesta exposició no només és mostrar a través dels projectes dels alumnes les línies docents de l’ESARQ, sinó també celebrar el quinzè aniversari de l’Escola d’Arquitectura.

Els projectes de primer estan basats en les nocions fonamentals de l’arquitectura, la relació entre la matèria i la forma, mentre que els projectes de final de grau es divideixen en tres línies d’investigació, que preparen l’alumnat amb un mètode diferent segons el tema que triï.

Durant la inauguració també es va presentar el llibre que acaba de publicar l’ESARQ, que té per títol el mateix nom que l’exposició, Secuencias extremas.
L’ESARQ ha organitzat aquesta exposició amb l’objectiu de donar a conèixer el seu plantejament docent i fomentar que l’alumnat adquireixi una visió social de l’arquitectura.