La Facultat de Dret impulsa un curs de redacció per a futurs juristes

29/03/19
Comparteix aquesta informació

El taller l'imparteix l'advocat Pablo Franquet, soci del bufet Fieldfisher-Jausas

La Facultat de Dret impulsa un curs de redacció per a futurs juristes

La Facultat de Dret ha apostat per la impartició d'un curs de redacció per a futurs juristes. Un grup reduït compost per alumnes de segon i tercer de grau són els integrants d'aquest taller que imparteix l'advocat Pablo Franquet, soci del bufet Fieldfisher-Jausas.

Durant el curs s'analitzen aspectes com l'anàlisi i la redacció de textos jurídics, la síntesi d'idees complexes o l'aprenentatge de recomanacions d'estil. L'objectiu és que els estudiants aprenguin a fer servir un llenguatge jurídic clar, directe i precís. El professor de la Facultat, el Dr. Ricardo Jiménez, ha valorat molt positivament aquesta experiència centrada en sessions molt interactives.

El Dr. Jiménez-Yáñez apunta, a més a més, que els cursos de redacció jurídica són habituals en les universitats anglosaxones i que en les nostres facultats encara no estan massa estesos. Per això, destaca la importància de la capacitat d'un advocat d'expressar el missatge amb claredat per convèncer el jutge, el client o a l'advocat. Per aquesta raó, un bon estil de redacció és una eina d'èxit professional, tant en el món dels tribunals com en el de l'empresa.