La Facultat d'Humanitats organitza les Jornades Sherlock Holmes a Barcelona

06/02/19
Comparteix aquesta informació

L'exposició i ponències s'han organitzat amb motiu del 25è aniversari de la publicació de Los secretos de San Gervasio de l'escriptor Carlos Pujol

La Facultat d'Humanitats organitza les Jornades Sherlock Holmes a Barcelona

UIC Barcelona ha acollit del 29 al 31 de gener les jornades i l'exposició Sherlock Holmes a Barcelona, incloses en el marc de la BCNegra. Amb motiu del 25è aniversari de la publicació de Los secretos de San Gervasio de l'escriptor Carlos Pujol, el grup de recerca “Carlos Pujol, literatura i humanisme” de la Facultat d'Humanitats ha organitzat les jornades i l'exposició que ha inclòs còmics, novel·les, obres d'art, il·lustracions i pòsters procedents de la Col·lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes (Biblioteca Arús) i del Fons Personal Carlos Pujol.

El 29 de gener passat, durant la inauguració, la Dra. Teresa Vallès va destacar el vincle entre Holmes i Barcelona que, des de fa més de cent anys, continua viu gràcies a obres d'autors com Carlos Pujol. L'escriptor i periodista Sergio Vila-Sanjuán va destacar l’obra de Pujol des dels anys setanta en el món editorial com a crític i membre de diversos premis literaris. El mateix dia 29 i el 30 de gener també van participar en les conferències el doctor en Història Contemporània, Josep Lluís Martín; el professor de la Universitat de La Rioja, Carlos Villar i el professor de UIC Barcelona, Jordi Puigdomènech.

Les obres seleccionades per a l'exposició han mostrat el vincle entre el famós detectiu anglès i la ciutat comtal des del 1908. Han destacat la primera edició en català de relats de Conan Doyle així com obres de teatre de principis del segle XX; un dibuix original de Joan Junceda o la correspondència entre Pujol i el seu editor, Txema Aranaz, amb motiu de la publicació de Los secretos de San Gervasio. 

L'exposició es podrà visitar a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall del 4 al 15 de febrer.