La Facultat d'Odontologia celebra la festivitat de santa Apol·lònia

19/02/19
Comparteix aquesta informació

A més a més del tradicional concurs fotogràfic, aquest any també s'ha realitzat una jornada conjunta amb el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya

La Facultat d'Odontologia celebra la festivitat de santa Apol·lònia
El 8 de febrer, la Facultat d'Odontologia va celebrar, un any més, la festa de santa Apol·lònia, patrona dels odontòlegs. Durant tota la jornada es van dur a terme diverses activitats per celebrar aquest dia amb tots els estudiants de la Facultat.
 
La VI edició del concurs de fotografia ha estat un èxit un altre cop ja que, en aquesta ocasió, hi han participat 85 persones, que han presentat les seves fotografies més bones tant en la categoria “Dental”, dirigida a alumnes i professors, com en la categoria “Lliure”, oberta a tot el personal de la Facultat. En la categoria de fotos odontològiques, el primer premi va ser per a Berta Paulo amb l’obra “Cuando menos te lo esperas… la vida te sonríe”, que es va endur unes lupes Q_Optic de 2’5x HD de Sanhigia. El segon premi va ser per a Marco Vinattieri i la fotografia “Capilaridad”, per la qual va rebre la nova turbina tornat X Led de Ben-Air. D'altra banda, en la categoria “Lliure” el primer premi se’l va endur Laura Dueso amb la fotografia “En la cuerda floja”, que va guanyar una càmera esportiva NK. 
 
A més a més, per primera vegada es va organitzar entre els dies 8 i 9 una jornada conjunta entre la Facultat d'Odontologia i el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, en la qual van participar les entitats més representatives de l'odontologia catalana. La primera part de la Jornada Conjunta de Santa Apol·lònia es va celebrar al COEC i va permetre als professors i alumnes assistents debatre sobre temes de gran interès en el col·lectiu sota el títol "Controvèrsies actuals en odontologia". 
 
El 9 de febrer, segon dia de la jornada, es va celebrar una missa al monestir de Montsió, a Esplugues de Llobregat, lloc on es conserva la relíquia de santa Apol·lònia. Durant l'acte, el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat, va fer un discurs sobre bioètica en la pràctica clínica de l'odontologia i en la formació dels futurs odontòlegs.