Francesco Ignazio Corazza: ‘A Amazon he programat una Skill d’Alexa des de zero’

05/06/19
Comparteix aquesta informació

L’alumni del  Màster Universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció de UIC Barcelona ens explica com la seva especialització li ha obert les portes d’un dels gegants tecnològics: Amazon. Una multinacional en al qual, assegura, ha tingut l’oportunitat de ser protagonista del canvi digital.

Francesco Ignazio Corazza: ‘A Amazon he programat una Skill d’Alexa des de zero’

A Francesco Ignazio Corazza li encanta fer surf i descobrir noves cultures amb la motxilla a l’esquena, però també l’apassiona un món menys terrenal: el del núvol. Per això, va decidir estudiar el Màster Universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció a UIC Barcelona, el qual li va obrir les portes d’Amazon on ha realitzat un internship somiat per molts. En aquesta entrevista, ens explica la seva experiència en un dels gegants tecnològics que ha revolucionat la nostra manera de comprar i de viure. 

Com vas aconseguir obrir la porta d’Amazon?
A través de la seva pàgina web vaig buscar beques que encaixessin amb les meves preferències. Després, hi vaig enviar la meva sol·licitud i em van trucar. Ja a Madrid, vaig haver d’exposar un cas d’estudi i em van entrevistar els mànagers.

Vas aconseguir una oportunitat única en una de les empreses més capdavanteres del moment…
Sí, aquesta experiència m’ha donat l’oportunitat d’aprendre sobre el núvol. Per exemple, vaig tenir l’oportunitat de programar una Skill d’Alexa des de zero.

I, en l’àmbit personal, què t’ha aportat l’experiència a Amazon?
Per a mi, ha estat una revolució, perquè he entès la importància de treballar en equip i com cadascun dels companys és essencial per aconseguir un objectiu comú. Entendre i ajudar els altres és la clau de l’èxit en empreses com Amazon.

Com descriuries la teva experiència en el món del núvol d’Amazon?
Ha estat una experiència de 360 graus, de formació tant professional com personal, que segur que m’ajudarà en la meva carrera.

Què va ser el que més et va agradar? 
Segurament, no és fàcil ser protagonista d’un canvi, sobretot, si ets becari. Però, a Amazon, he tingut l’oportunitat de ser protagonista del canvi digital en el núvol i d’estar al mateix nivell que els altres, encara que fos becari.

Quin serà el teu millor record d’aquest internship
La cultura d’Amazon. L’esperit innovador es reflecteix en cadascun dels empleats i, per això, et posen a treballar sobre projectes que tindran un impacte veritable sobre l’equip. Els valors són la base que utilitza Amazon amb les persones. Tots estan disponibles per ajudar-te a millorar com a treballador i, sobretot, com a persona.

Però abans d’entrar a formar part de la família Amazon, vas estudiar el Màster Universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció a UIC Barcelona. Com vas aplicar tot el que vas aprendre-hi durant la teva estada a la companyia? 

Estudiar els processos i els sistemes informàtics ha estat un avantatge que he aplicat a Amazon. Actuar amb una lògica et permet entendre com fer les coses i com millorar el que ja existeix amb metodologies estructurades.

Si haguessis de triar, quines assignatures t’han estat més útils?
Crec que cada assignatura ha contribuït en la meva experiència a Amazon. També els estudis més enfocats sobre les relacions interpersonals han estat de gran ajuda. Al final es treballa amb persones i entendre com treure el màxim de cadascun dels companys és tan important com estructurar un procés.

La teva experiència ha servit d’exemple per a alumnes de la Facultat als quals vas impartir una classe magistral…
El meu objectiu era explicar que no és impossible treballar per a empreses com Amazon. Encara que et diguin que no estàs preparat per treballar per a ells, no s’hi ha de renunciar. Cal estudiar més, entendre què falta per aconseguir aquest objectiu i treure el màxim de profit de tot, fins i tot del fracàs. Perquè fracassar és la millor manera d’aprendre i millorar.

Si els alumnes es poguessin quedar només amb una idea, quina voldries transmetre’ls?
No cal rendir-se mai! La vida és una sèrie d’exàmens i quan fracasses també en treus coses positives: aprens dels errors.

I finalment, què creus que aporta un perfil com el teu a la societat?
Vull ajudar les persones a aconseguir els seus objectius. Si estan relacionats amb el núvol, vull ser el mes útil possible. I si els objectius estan més relacionats amb el desenvolupament personal, també vull ajudar i inspirar en el que pugui.