García Luque dóna les claus per a l'elaboració d'un bon reportatge històric esportiu

08/05/13
Comparteix aquesta informació

Javier García Luque, periodista de 'La Vanguardia' especialitzat en el reportatge històric sobre l'esport, va impartir una sessió sobre com elaborar un reportatge històric esportiu als alumnes del Màster en Periodisme Esportiu.

García Luque dóna les claus per a l'elaboració d'un bon reportatge històric esportiu

Durant la conferència, el ponent va explicar als alumnes les claus i els interrogants que s’han de plantejar a l’hora d’elaborar un reportatge i com han de començar a investigar i buscar dades.

García Luque va remarcar que a l’hora de fer un reportatge històric és important enllaçar-lo amb un moment d’actualitat informativa, perquè així la peça tingui “ganxo” per al lector i que la narració sigui un fet noticiable. Així, durant la sessió, el periodista es va anar servint d’exemples i reportatges de la carrera professional pròpia per compartir la seva experiència.

Javier García Luque és periodista i treballa actualment a La Vanguardia, està especialitzat en el reportatge històric sobre l’àmbit de l’esport i, en concret, és un gran coneixedor del ciclisme. La sessió va tenir lloc dins de l’assignatura Workshop. Disseny i Fotoperiodisme Esportiu, que imparteixen els professors Carlos Pérez de Rozas i Javier Rodríguez al Màster en Periodisme Esportiu.