Gas i Rei participen en el IX Simposi Internacional de Dret Concordatari centrat en la llibertat religiosa en l'era digital

15/07/19
Comparteix aquesta informació

Les professores han presentat la comunicació: “L'erradicació del discurs d'odi per motius religiosos en l'entorn digital”.

Gas i Rei participen en el IX Simposi Internacional de Dret Concordatari centrat en la llibertat religiosa en l'era digital

La vicedegana de la Facultat i professora de Dret eclesiàstic de l'Estat, Montserrat Gas, i la professora de l'àrea de Dret Penal Pilar Rey han participat en el IX Simposi Internacional de Dret Concordatari que ha tingut lloc a Madrid del 5 al 7 de juny. El simposi s'ha desenvolupat entorn de la temàtica “El dret de llibertat religiosa en l'entorn digital”. 

Entre els plantejaments, s'han analitzat les oportunitats que Internet pot oferir per transmetre els missatges evangelitzadors, també el debat sobre la permanència de la religiositat en un món cada vegada més tecnològic, la major o menor visibilitat digital de les confessions religioses o els delictes d'odi que es tornen virals a les xarxes socials. Aquest últim ha estat el tema abordat per les professores de UIC Barcelona amb la comunicació: “L'erradicació del discurs d'odi per motius religiosos en l'entorn digital”. 

L'estudi tracta sobre un aspecte específic de la problemàtica general dels delictes d'odi, analitzant la configuració del delicte d'incitació a l'odi tal com ha quedat tipificat en l'article 510 del Codi Penal, després de la reforma de l'any 2015. A partir de l'experiència en la persecució i aplicació d'aquest tipus de delictes, i de les recomanacions que la Comissió Europea Contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) ha fet a Espanya, les ponents han extret algunes conclusions que poden ser d'utilitat per identificar i actuar davant aquestes conductes.