M. Eugènia Gay: “El Dret és l'art de les coses bones i justes”

10/07/19
Comparteix aquesta informació

La padrina de la graduació va ser la degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

M. Eugènia Gay: “El Dret és l'art de les coses bones i justes”

El 5 de juliol es va celebrar el solemne acte de graduació dels alumnes del Grau en Dret i del Màster Universitari en Advocacia de la promoció 2017-2018 de UIC Barcelona. 

La degana de la Facultat, Pilar Fernández, va ser l'encarregada d'inaugurar l'acte oficial. Després del discurs de benvinguda, la vicedegana del professorat, la Dra. Montse Gas, va presentar la padrina de promoció i degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) Ma Eugènia Gay, que va impartir la lliçó magistral de l'acte de graduació d'aquest any. "El Dret és l'art de les coses bones i justes, i la història de la humanitat està lligada a la seva elaboració i perfeccionament per obtenir l'ideal de justícia”, va afirmar la padrina de la promoció dirigint-se als nous graduats.

Després del lliurament de diplomes, la subdelegada de quart de Dret, María Cañas, es va dirigir així a pares i professors: “Heu fet dels nostres èxits els vostres i ens heu ensenyat que els nostres fracassos són un camí per millorar”. A continuació, va intervenir la delegada del curs, Elena Almendáriz, que dirigint-se als seus companys va assenyalar que “cadascun de vosaltres, amb els talents, l’autenticitat i les virtuts ha aportat valor a aquesta gran generació”. A més a més, va dedicar unes paraules d'agraïment a la Universitat i va assegurar que “la humanitat, el rigor, l'esperit crític, la solidaritat i l'excel·lència personal que ensenya la carrera de Dret poques carreres els  transmeten als seus alumnes”.

Finalment, la degana va pronunciar el discurs de cloenda de l'acte apel·lant al “sentit del bo i el dolent” dels alumnes que, va assegurar, seria “un punt de referència, un centre de gravetat que es mantindrà ferm i sòlid” en una carrera que “exigeix una contínua adaptació per la seva novetat constant”. Així mateix, els va animar a actuar com a “arquitectes de la societat, defensors d'ideals i protectors de les llibertats dels ciutadans”. L'acte va culminar amb el cant del tradicional Gaudeamus Igitur.