Julio Fernández, padrí de graduació: "la infermeria és la veu, les mans i la força dels pacients"

14/06/19
Comparteix aquesta informació

Julio Fernández, infermer i director de Gestió Sanitària de la Generalitat Valenciana va ser el padrí de la graduació d'Infermeria i del Màster Universitari en Recerca Clínica. En la seva intervenció, va instar els acabats de graduar a ser "els líders del canvi de la infermeria"

Julio Fernández, padrí de graduació: "la infermeria és la veu, les mans i la força dels pacients"

En el seu discurs, Fernández va parlar de la professió de la infermeria, "una professió que et converteix en la veu, les mans i la força dels pacients quan tot això els falla". També va afirmar que es tracta d'una professió cada dia més valorada per la societat, però que encara té "una llarga tasca per convertir-se en el que ha de ser i aquesta tasca comença amb el compromís de cada un de nosaltres". En aquest sentit, va instar els nous graduats a liderar aquest canvi. 

Com a nous professionals de la infermeria, el padrí els va recordar que "heu de tenir cura de les persones però donar-los també alguna cosa més: educar-los en matèria de salut perquè exigeixin el millor sistema sanitari, els millors recursos i les millors condicions per tenir un món sostenible, saludable i més just ".

Fernández va parlar també de la Universitat. "Estic convençut que el vostre professorat us ha transmès valors: la passió per l'esforç, el rigor i la ciència. Us prego que porteu aquesta passió cada dia a la vostra vida, que poseu passió en tot el que feu". I finalment els va insistir que tornessin sempre a la Universitat "no oblideu que UIC Barcelona us va obrir les portes a un futur millor". 

Després del discurs del padrí va tenir lloc el lliurament de diplomes de graduació i els discursos dels delegats del grau i màster. L'acte va ser clausurat per la vicerectora de Comunitat Universitària, Belén Zárate, que va felicitar els nous graduats i va agrair la confiança dipositada en UIC Barcelona per aquests anys de formació. L'acte va acabar amb el tradicional cant de l'himne universitari, Gaudeamus Igitur.