El grup d’investigació LITEIS i Rosa Gres inicien col·laboracions per a l’estudi i el desenvolupament de nous productes ceràmics en l’arquitectura

14/05/18
Comparteix aquesta informació

L’acord estableix els punts de col·laboració entre UIC Barcelona i aquesta empresa capdavantera en la fabricació de paviments ceràmics

El grup d’investigació LITEIS i Rosa Gres inicien col·laboracions per a l’estudi i el desenvolupament de nous productes ceràmics en l’arquitectura

UIC Barcelona i l’empresa Rosa Gres han signat un conveni d’investigació per al desenvolupament de nous sistemes constructius amb materials ceràmics destinats a fomentar la industrialització i la sostenibilitat en l’arquitectura.

L’acord estableix els punts de col·laboració entre el grup d’investigació LITEIS (Laboratori d’Innovació Tecnològica per a l’Edificació Industrialitzada i Sostenible) de UIC Barcelona i aquesta empresa capdavantera en la fabricació de paviments ceràmics.

Segons Vicenç Sarrablo, coordinador de LITEIS i impulsor de l’acord: “Es tracta d’un gran pas inicial en una relació que esperem que tingui una llarga trajectòria en el desenvolupament de productes innovadors per a l’arquitectura. Rosa Gres ja disposa d’una bona experiència en aquest camp a la qual ara sumarà la de LITEIS”. 

El grup LITEIS (Laboratori d’Innovació Tecnològica per a l’Edificació Industrialitzada i Sostenible) manté, des de fa anys, una intensa activitat científica centrada en el desenvolupament de nous sistemes constructius capaços de donar resposta a les necessitats actuals del sector. Des de les tres càtedres d’empresa que té (Càtedra Ceràmica de Barcelona, Càtedra CEIM i Càtedra hARQware home) s’han desenvolupat teixits ceràmics, panells de façana de formigó porós i nous models d’habitatge col·lectiu amb TIC incorporades.

Rosa Gres és una empresa especialitzada en el disseny i fabricació de gres de porcellana amb més de 180 anys d’història. El seu equip humà l’integren més de 100 professionals i, actualment, l’empresa té projectes desplegats en més de 70 països de tot el món. Una part de la seva estratègia empresarial passa per col·laborar estretament amb arquitectes i professionals del sector amb solucions ceràmiques amb un alt valor afegit.

En la signatura de l’acord han participat el president i el director general de Rosa Gres, Marcelino Sugrañes i Jesús Tejero, i el rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, acompanyats pels membres de LITEIS i els professors de la Càtedra Ceràmica de Barcelona Vicenç Sarrablo i Jordi Roviras, que estaran al capdavant d’aquesta col·laboració com a investigadors principals.