El Grup de Recerca en Noves Ciclines participa en el 19è Simposi de la Marató de TV3

08/06/18
Comparteix aquesta informació

El projecte “Noves ciclines: emplenant un buit en la biologia del càncer”, presentat pel grup liderat pel Dr. Josep Clotet, va ser una de les iniciatives impulsades amb els fons recaptats a La Marató de TV3 del 2012

El Grup de Recerca en Noves Ciclines participa en el 19è Simposi de la Marató de TV3
El 4 de juny va tenir lloc el 19è Simposi de la Marató de TV3 a l’Institut d’Estudis Catalans. Al llarg de tota la jornada es van presentar els resultats dels 42 projectes que van rebre l’ajuda econòmica recaptada a La Marató del 2012, entre els quals es trobava el treball realitzat pel Grup de Recerca en Noves Ciclines de UIC Barcelona, liderat pel Dr. Josep Clotet.
 
El projecte, anomenat “Noves ciclines: emplenant un buit en la biologia del càncer”, tenia com a objectiu entendre el paper d’un grup de proteïnes, anomenades ciclines, en la biologia dels càncers més rellevants de la nostra societat. Gràcies a la recerca realitzada, s’ha descobert que algunes d’aquestes ciclines tenen un paper molt rellevant en el càncer de pulmó i de colon, i s’han començat a estudiar els mecanismes moleculars que regulen. En paraules del Dr. Clotet, “aquest projecte ens ha permès establir les bases per al descobriment de noves substàncies terapèutiques per al tractament d’aquestes malalties”.
 
El projecte, amb el suport de La Marató de TV3, és dins de la línia de recerca centrada en el paper de les noves ciclines en el control del cicle cel·lular dels mamífers.