Héctor Oliva presenta la seva primera novel·la, «Noroeste»

05/07/13
Comparteix aquesta informació

El professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Héctor Oliva va presentar, ahir, el seu nou llibre. Després d'haver escrit diferents cròniques sobre viatges i excursions, Oliva s'ha endinsat en el món de la novel·la històrica, de mans de l'aventura del pas mític del Nord-oest d'Amèrica.

Héctor Oliva presenta la seva primera novel·la, «Noroeste»

Noroeste és una novel·la basada en fets reals, amb històries secundàries novel·lades, en què es connecten passat i present, per fer partícip el lector d’una de les majors aventures de la història: la recerca del pas del Nord-oest. A través de Vallescà i les seves emotives cartes al rei d’Espanya, el lector podrà conèixer els detalls de l’expedició per l’Alta Califòrnia que va culminar amb el descobriment de la badia de San Francisco i la posterior creació dels assentaments originaris. També coneixerà els rutinaris i esforçats dies dels navegants, les danses del silenci, tan alliberadores però tan problemàtiques, i el treball exhaustiu del dibuixant general de les terres del Nord-oest.

Héctor Oliva, periodista, viatger i doctor en Dret Polític, és autor de quatre obres de no ficció relacionades amb Amèrica, i darrerament havia publicat 17 Cimas, sobre els disset cims de les comunitats autònomes d’Espanya. “M’agrada molt la novel·la d’història i de viatges i aquesta vegada volia fer quelcom diferent –explica l’autor–. De fet, Noroeste és filla del meu primer llibre Passatges a Amèrica, en el qual parlo de diferents personatges catalans que emigren a aquest continent. Investigant per escriure el llibre, vaig haver de deixar moltes coses al tinter i, des d’aleshores, he estat més de sis anys treballant-hi, en petits moments que tenia”.

El llibre, publicat a Espasa Narrativa, va ser presentat ahir a la Casa Amèrica de Barcelona.