UIC Barcelona ret homenatge al Dr. Josep Argemí amb motiu de la seva jubilació

26/10/18
Comparteix aquesta informació

El Dr. Josep Argemí ha estat degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, rector de UIC Barcelona durant una dècada, i director de l’Institut d’Estudis Superiors de Bioètica

UIC Barcelona ret homenatge al Dr. Josep Argemí amb motiu de la seva jubilació
Dimarts 23 d’octubre, l’Aula Magna va acollir l’homenatge al Dr. Josep Argemí amb motiu de la seva jubilació, després de més de vint anys dedicats a la Universitat. A l’acte, van assistir-hi membres de la comunitat universitària, alumnes, companys de professió i familiars. 
 
Després de les paraules de benvinguda del rector, el Dr. Xavier Gil, el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, va ser l’encarregat de dedicar un emotiu discurs al seu predecessor i mentor. En paraules de Balaguer, “el Dr. Josep Argemí ha estat un pilar imprescindible en el naixement de la Facultat de Ciències de la Salut i, en especial, dels graus en Infermeria, Fisioteràpia i Odontologia, així com en la creació d’un potent departament de Ciències Bàsiques que ha donat i dona suport a les diferents àrees de la facultat”. Balaguer va destacar també la modèstia i la humilitat del Dr. Argemí en la seva tornada a la docència després dels nou anys com a rector de la Universitat.   
 
Per la seva banda, el Dr. Argemí va voler donar les gràcies a totes aquelles persones que l’han acompanyat en la que va definir com “una de les etapes més especials de la meva vida”. En la seva intervenció, el Dr. Josep Argemí va compartir, mitjançant nombroses anècdotes, l’experiència i l’aprenentatge adquirit al llarg de les diferents etapes viscudes a UIC Barcelona. “Crear la Facultat de Ciències de la Salut i establir els fonaments del seu funcionament va ser tot un repte. Però el veritable desafiament va ser exercir de rector de la Universitat durant nou anys”, va destacar Argemí. “Podríem dir que al llarg dels meus mandats he estat un rector-pediatra, ja que vaig assumir la direcció de UIC Barcelona quan només tenia tres anys de vida i vaig participar activament en el seu creixement fins als tretze anys”. “Una etapa apassionant de la qual m’emporto grans records i experiències úniques, com ara fer realitat un projecte tan rellevant i significatiu com és la creació del Grau en Medicina”, va declarar el Dr. Josep Argemí.